Utskrift

Fôr

.

diskomrdetAkkurat som oss mennesker, har våre beste venner to primærbehov som må dekkes av det daglige kosthold

  1. Byggematerialer for vekst og vedlikehold (proteiner/mineraler/vitaminer)
  2. Drivstoff til livsprosesser, arbeid og bevegelse. (proteiner/fett/karbohydrater)

Et godt fullkostfôr dekker alle hundens behov, men det er stor forskjell på unge og gamle hunder – og store og små hunder – når det gjelder ernæringsbehov. I tillegg kan hunder være allergiske eller spesielt følsomme overfor ulike matvarer og ingredienser.

I Din Beste Venn er vi ikke "i lomma" på noen spesiell fôrprodusent. Vi fører de fleste av de mest kjente og anerkjente merkene og anbefaler det fôret vi mener vil være best for akkurat den fasen av livet din hund befinner seg i, og de problemer den eventuelt måtte slite med. Det eneste vi ikke vil anbefale deg, er å gjøre det til en regel å kjøpe fôret i dagligvarebutikken. Jo, kiloprisen ligger under fôret du finner i en faghandel som vår, men hvis du virkelig regner på det, vil du finne at hunden din må spise mer av "billigfôret" for å få dekket ernæringsbehovet. Det viktigste bør uansett ikke være prisen, men velværet for din hund. (Og ditt eget velvære, når du skal bruke hundeposen).

Et par ting å huske på når det gjelder kosthold
  • Tran er direkte skadelig for hunden fordi den inneholder for mye D-vitamin.
  • Sjokolade er i prinsippet giftig for hunder. En liten hund som får tak i en stor plate er i reell livsfare.
  • Antibiotika dreper også de "gode" bakteriene. Derfor får hunder som har gjennomgått en antibiotikakur ofte fordøyelsesproblemer.
  • Biola eller yoghurt tilfører bakterier og hjelper hunden til å gjenopprette bakteriebalansen i fordøyelseskanalen.
Hundegodt

Vi innrømmer det like gjerne med en gang: Hundegodtet vårt er strategisk plassert rett foran kassaapparatet. Det har vi gjort for at du ikke skal glemme å ta med noen godbiter hjem til hunden din. Utvalget av godterier er stort, slik at det er lett å variere – gjør forskjell på hverdag og fest!