Utskrift

Espen Gudim

.

Espen har lang erfaring med egne hunder og har tidligere vært instruktør i andre hundeskoler og hundeklubber. Han har de senere år brukt mye av sin fritid til å videreutdanne seg innenfor kompetanseområdet hund og han har jobbet mye med emnet ”Svake hunder som familiehunder”.
Du så kanskje Espen i programmet Dyrisk på NRK der han hadde fast hundespalte de to sesongene programmet gikk.

Utskrift

Karoline Måseide Thomassen

.

ID1A1049 1Karoline har vært hundeinstruktør i Din Beste Venn siden 2016, og holder valpekurs i Ski. Hun driver også Din Beste Venns butikk på Hauketo.

Karoline har alltid vært langt over middels glad i dyr, og er spesielt interessert i hund og hest. Hun er oppvokst med border collie, og har i dag Ylva, en hvit gjeterhund. Sammen har de deltatt på flere kurs, og har drevet med agility, lydighet og triksetrening. I dag er det hovedsakelig rallylydighet som gjelder.

Hun er opptatt av at hund og eier skal ha forståelse for hverandre, slik at man kan ha det gøy sammen og bli inspirert til å trene videre sammen. Hun ønsker å gi kursdeltakerne sine verktøyene de trenger slik at de kan fortsette å trene og ha det gøy sammen ved bruk av positiv forsterkning.

Karoline har alltid et ønske om å lære mer og holde seg oppdatert på hund, og i tillegg til å delta på kurs når hun har mulighet, holder hun på å utdanne seg til å bli atferdskonsulent på hund ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet. Dette er en kursserie som tar for seg bla. etologi, læringsteori, atferdsproblemer og nevropsykologi for å nevne noe.

Utskrift

Aleksander Nymo

.

Jeg har  alltid vært intressert i hund, og har vokst opp med mellompuddel og en blandingshund, men det var først etter at Kaizer kom i hus treningsiveren skjøt skikkelig fart. Boxeren Kaizer er en omplasseringshund fra Tromsø som kom den lange veien ned til Østlandet da han var fem måneder gammel.

Vi startet på valpekurs hos Din Beste Venn en uke etter Kaizer kom til oss, og fulgte alle fire hverdagslydighetskursene fortløpende. Vi har også gått to Rally-lydighetskurs hos Din Beste Venn, og nå er vi med på treningsgruppa på Lørenskog.
Kaizer og jeg trener redningshund i Oslo Sivile Redningshunder, i tillegg konkurrerer vi litt i Rally-Lydighet.

Utskrift

Marianne K. Frøystad-Saugen

.

marianneMarianne har alltid vært glad i alle slags dyr. Og før familien fikk sin første hund, hadde de kanarifugl, hamster og 4 kaniner . I mange år var hun ”hestejente”, og med i stallen var Julius, en stor, snill og god New Foundlandshund.

Utskrift

Hege Strand

.

Hege 2016 09 18 01 DBV   Instruktrer 700Dyr har alltid vært viktig, men fikk aldri hund da jeg bodde hjemme og måtte klare meg med katt og noen fugler i oppveksten. Gikk ikke mange måneder før hund ble kjøpt da jeg flyttet hjemmefra. Hadde flere blandingshunder inkludert en stor bamse fra FOD før jeg fikk en schäfer «på kjøpet» i 1993. Da schäferen døde mett av dage, ble det noen års pause før den første eurasieren kom i hus i 2005. Inntil da, var jeg ganske «bevisstløs» i mitt hundehold, men med eurasieren begynte jeg på kurs hos Din beste venn og så lyset ;-) Satt 5 år som nestleder i Norsk Eurasierklubb, engasjert i internasjonalt raseklubbsamarbeid og spesielt interessert i rasens helse og atferd. Holdt på med utstilling i mange år, en interesse som tok meg og hunden rundt mange steder både innen- og utenlands. Et etterhvert trøblete hundehold med to hunder som måtte holdes adskilt, førte til studier (Atferdsterapeut-serien ved NMBU) og mange kurs av alle slag med hovedvekt på atferd og altså instruktørutdanning hos Din Beste Venn.

Har i dag en eurasiertispe av det enkle slaget, men som ikke egner seg i utstillingsringen. Konkurrerer ikke i noe, men har det fryktelig bra allikevel! Det viktigste for meg er å ha en hund som fungerer i alle situasjoner, et ekte familiemedlem som kan være med overalt – min skygge ;-) Vi skal ha en hverdag til glede for oss begge. Målet som instruktør er å bidra til at flere familier lykkes i å oppnå det samme. Gjennom å formidle gode treningsmetoder og riktig kunnskap om hunder generelt og lære deltakerne hvordan de skal «lese» egen hund spesielt. Mye er felles, men en hund er ikke en hund, de er alle enkeltindivider som trenger å bli sett for det den er. Hund er moro (og spennende, slitsomt, utfordrende, frustrerende, kos, vanskelig, lett, gøy)! 

Utskrift

Ida Kristine Løvskogen Andersen

.

instruktor idaIda har vært i DBV siden første instruktørkurs i 2003/ 2004.

Ida har vært i Din Beste Venn siden det første instruktørkurset i 2003/2004, etter å ha fått uhelbredelig "hundedilla" etter kurs med  Rhodesian Ridgebacken hun hadde da. Nå har Ida tre hunder, Border Colliene, Timmy og Qrutt, og blandingshunden, Knerten. Ida har trent og konkurrert i flere hundesporter, men nå er det agility som gjelder. Hun trener i Stovner Brukshundklubb, og drar rundt om i landet på stevner og kurs.
 
Ida er ansvarlig for valpekursene. Instruktør på agilitykursene.  Og driver Din Beste Venns butikk på Oppegård.
 
Hun er spesielt opptatt av at alle skal ha det gøy på kurs, lære noe nytt uansett tidligere erfaring og  bli inspirert til å gi hunden varierte hverdager i form av ulike aktiviteter og trening.Utskrift

Tor C. Ellertsen

.

 Tor instruktr   Bilde

Hjemme har Tor en Lagotto Romagnolo, en Italiensk vannhund. Som en annen god Italiener heter han Chianti Classico, men til daglig og blant venner lyder han det litt kortere navnet Sico. Sammen har de to gått mange kurs hos Din Beste Venn; valpekurs, grunnkurs, VG1, VG2, bronsekurs, sporkurs, grunnkurs og videregående i rallylydighet og agilitykurs. Han fullførte instruktørutdanningen våren 2015. I tillegg har de gått to smellerkurs. Tor har deltatt på flere helgekurs med forskjellige tema om hund.

Han er interessert i familiehunden og at det å trene hverdagslydighet skal være morsomt for hund og eier. Nøkkelen her er glede, samarbeid, kunnskap og metoder basert på positive læremåter. En familiehund som liker å trene blir en god «borger». Å lære nye ting er morsomt både for hund og eier!

I Din Beste Venn holder Tor både grunnkurs og videregående kurs.   

Utskrift

Ellen B Brodtkorb

.

ellen

Ellen har gått instruktørkurset og vært instruktør i Din Beste Venn siden 2010. Hun holder valpekurs på Høvik, noe hun trives utrolig godt med. Hun er opptatt av at valp og eier som kommer på kurs skal få en knallstart på det samarbeidet som skal vare et helt hundeliv. Hun jobber for at både eier og hund skal oppleve mestring og glede ved å delta på kurs. Trivelige opplevelser og tilpassede utfordringer er et viktig grunnlag for dette. Ellen ser det som sin viktigste oppgave å gi dem som kommer på kurs personlig oppfølging.

Treningskameraten til Ellen er mellompuddelen Maya. Maya elsker å trene triks, lydighet og gjøre 

praktiske oppgaver, som å rydde eller ta ut av vaskemaskinen. Sammen har Ellen og Maya gått flere kurs hos Din Beste Venn.

Ellen er interessert i dyr-menneske-relasjoner, og har flere kurs i dyreassistert terapi. Hun er opptatt av forholdet mellom atferd og konsekvens, og hvordan konsekvensen får betydning for om, og hvordan, atferden utføres senere. Det er viktig for konstruktiv læring og god dyrevelferd at ønsket atferd får positive konsekvenser.

Ellen er utdannet atferdskonsulent fra NMBU. Atferdskonsulentutdannelsen består av 6 studiepoengsgivende kurs innen etologi/ antrozoologi, teoretisk og anvendt læringsteoridyrevelferd/ lovgivning, atferdskonsultasjon, nevropsykologi og psykofarmakologi, samt hund og katt- kliniske kasus. Nå studerer Ellen psykologi.