Utskrift

Kurs i kreativ lydighet til musikk

.

 

Kreativ lydighet til musikk

 

 

eli og fant

Din Beste Venn har siden 2007 satset på den kreative kursrekken (triks/freestyle) hvilket har vært til stor glede for mange hunder og førere. Vi er opptatt av at hund og familie har glede av hverandre, og denne satsningen er med på å utnytte enda mer av hunden, samt gi et enda bedre samspill og mer glede mellom hund og fører. Dette er en aktivitet som passer alle raser og aldre på hunden, samt at det passer for alle familiemedlemmene.

Hovedmålet for kurset er å øke samarbeidet mellom hund og fører gjennom morsomme øvelser og positiv trening.

På kurset går vi gjennom alternative metoder for å lære hunden ulike oppgaver og øvelser. Vi gjennomgår også en del teori for at vi som hundeeiere skal forstå enda mer av hvorfor hunder gjør som de gjør, og hva vi som hundeeiere skal gjøre for å utnytte hundens naturlige atferd.

På kurset lærer vi mange triks og oppgaver hunder kan gjøre, og forskjellige varianter og vanskelighetsgrader av disse. Eksempler på nye triks er rygge rundt fører, rygge slalom, krype, poteløft og sideskifter. Vi jobber også videre med triksene fra triksekurset og øker vanskelighetsgraden på de allerede innlærte triksene. Vi vil også lære å sette sammen triks i en serie, og til musikk, slik at det blir et lite stykke. Dette kan for eksempel være et lite skuespill, en tolkning av et stykke eller en dans. For de som ikke ønsker å sette sammen triks i en serie, så er det likevel et artig og morsomt kurs som vil gi tips til alternative former for aktiviteter med hunden.

I løpet av kurset vil vi introdusere hundesportene freestyle og heelwork to music (HTM), som er to grener innenfor kreativ lydighet. Både freestyle og HTM er to relativt nye hundesporter i Norge, som går ut på å sette sammen et fritt lydighetsprogram med triks til musikk. Dette er en fascinerende blanding av lydighet, kreativitet og musikk. Programmet skal vise ekvipasjenes samarbeid og gledesfylte relasjon, og skal utgjøre en spennende og kreativ oppvisning som er underholdene for så vel publikum som for fører og hund. Under programmet kan hunden føres på alle sider av fører, både venstre og høyre, i tillegg til foran og bak. Et freestyleprogram består av avstandsarbeid og triks, mens fokuset til et HTM-program er et godt fotarbeid i ti forskjellige grunnposisjoner. 

Kurset er bygd opp slik at vi veksler mellom teori og praksis i løpet av kurskvelden. Vi bygger videre på teorien fra triksekurset om motivasjon, belønning og timing, samt at vi går grundig gjennom ny relevant teori som enkel koreografi, musikk og musikkvalg og briefing. På kurset har vi fokus på hvordan man legger til rette for god trening og metoder. Vi vil også gå gjennom kravene for gjennomføring av trikseprøven som er utarbeidet av Norsk Freestyleforening. Det vil bli lagt vekt på individuell utvikling av hver enkelt ekvipasje.

Av forkunnskaper kreves det at du er fortrolig med å trene med hund uten kobbel, og at dere har et grunnleggende godt samarbeid og kontakt. Vi oppfordrer sterkt å gjennomføre triksekurset (eller tilsvarende) i forkant for å få bedre utbytte av dette kurset.

Kreativ lydighet er for de som enten ønsker en annerledes aktivitet sammen med hunden sin eller for de som ønsker en avveksling til vanlig lydighet. Trening av kreativ lydighet vil ofte bidra til bedret kontakt mellom fører og hund, samt øke hundens motivasjon for trening og bidra til økt kreativitet.

Varighet: Kurset går over 7 kvelder á 1,5 time, èn kveld pr uke. Kurskveldene er lagt opp til at vi veksler mellom teori og praksis.

Kursstart i kreativ lydighet til musikk første halvår 2019:

Tirsdag 23.04.2019, kl 19:00-20:30, Rosenholm

 

 

Kurspåmelding
 1. Navn(*)
  Vi MÅ vite navnet ditt!
 2. Adresse
  Invalid Input
 3. Postnummer/-sted
  Invalid Input
 4. E-post(*)
  Ugyldig e-postadresse
 5. Telefon
  Invalid Input
 6. Mobiltlf.
  Invalid Input
 7. Hundens navn(*)
  Hundenavn mangler
 8. Hundens rase(*)
  Vi må få vite hunderase
 9. Hundens alder(*)
  Invalid Input
 10. Ønsket kurs(*)
  Vi må da få vite hvilket kurs du vil være med på!
 11. Ønsket kurssted(*)
  Invalid Input
 12. Tidligere kurs
  Invalid Input
 13. Spesielle problemer?
  Invalid Input
  Har hunden din spesielle problemer som vi bør være oppmerksom på? Beskriv det her.
 14. Hvordan fant du oss?(*)


  Velg et alternativ
 15. Invalid Input
 16. Bekreftelseskode
  Invalid Input