her kan du lese om vårt kurs i kreativ lydighet og melde deg på nederst på siden

kurs i kreativ lydighet til musikk

(rosenholm)

Din Beste Venn har siden 2007 satset på den kreative kursrekken (triks/freestyle) hvilket har vært til stor glede for mange hunder og førere. Vi er opptatt av at hund og familie har glede av hverandre, og denne satsningen er med på å utnytte enda mer av hunden, samt gi et enda bedre samspill og mer glede mellom hund og fører.

Hovedmålet for kurset er å bedre samarbeidet mellom hund og fører gjennom morsomme øvelser og positiv trening, som igjen vil inspirere til videre aktivisering av hunden.

På kurset går vi gjennom ulike innlæringsmetoder og utruster fører med en «verktøykasse» for å trene hunden på en bedre måte. Vi gjennomgår også en del teori for at vi som hundeeiere skal forstå enda mer av hvorfor hunder gjør som de gjør, og hva vi som hundeeiere skal gjøre for å utnytte hundens naturlige atferd.

På kurset lærer vi mange triks og oppgaver hunder kan gjøre, og forskjellige varianter og vanskelighetsgrader av disse. Eksempler på nye triks er rygge rundt fører, rygge slalom, krype, poteløft og sideskifter. Vi jobber også videre med triksene fra triksekurset og øker vanskelighetsgraden på de allerede innlærte triksene. Vi vil også lære å sette sammen triks i en serie, og til musikk, slik at det blir et lite stykke. For de som ikke ønsker å sette sammen triks i en serie, så er det likevel et artig og morsomt kurs som vil gi tips til alternative former for aktiviteter med hunden.

I løpet av kurset vil vi introdusere hundesportene freestyle og heelwork to music (HTM), som er to grener innenfor kreativ lydighet. Både freestyle og HTM er to relativt nye hundesporter i Norge, som går ut på å sette sammen et fritt lydighetsprogram med triks til musikk. Dette er en fascinerende blanding av lydighet, kreativitet og musikk hvor programmet skal vise ekvipasjenes samarbeid og gledesfylte relasjon, samt utgjøre en spennende og kreativ oppvisning som er underholdene for så vel publikum som for fører og hund. Under programmet kan hunden føres på alle sider av fører, både venstre og høyre, i tillegg til foran og bak. Et freestyleprogram består av avstandsarbeid og triks, mens fokuset til et HTM-program er et godt fotarbeid i ti forskjellige grunnposisjoner. 

Kurset er bygd opp slik at vi veksler mellom teori og praksis i løpet av kurskvelden. Vi bygger videre på teorien fra triksekurset om motivasjon, belønning og timing, samt at vi går grundig gjennom ny relevant teori som enkel koreografi, musikk og musikkvalg, samt briefing. På kurset har vi fokus på hvordan man legger til rette for god trening og metoder. Vi vil også gå gjennom kravene for gjennomføring av trikseprøven som er utarbeidet av Norsk Freestyleforening. Det vil bli lagt vekt på individuell utvikling av hver enkelt ekvipasje.

Av forkunnskaper kreves det at du er fortrolig med å trene med hund uten kobbel, og at dere har et grunnleggende godt samarbeid og kontakt. Vi oppfordrer sterkt å gjennomføre triksekurset (eller tilsvarende) i forkant for å få bedre utbytte av dette kurset.

Kreativ lydighet er for de som enten ønsker en annerledes aktivitet sammen med hunden sin eller for de som ønsker en avveksling til vanlig lydighet.
Trening av kreativ lydighet vil ofte bidra til bedret kontakt mellom fører og hund, samt øke hundens motivasjon for trening og bidra til økt kreativitet.

Dette er en aktivitet som passer alle raser og aldre på hunden, samt at det passer for alle familiemedlemmene.

Kurset går over 7 kvelder á 1,5 time, èn kveld pr uke.
Kurskveldene er lagt opp til at vi veksler mellom teori og praksis. Kurset koster kr 1850,-

Hvem kan delta på kurs i kreativ lydighet?


Alle hunder som har gått på triksekurs

Alle raser i alle aldre og størrelser

De som ønsker å lære mer om hundetrening

Alle typer mennesker, alle aldre

Hva gir kurset?


Glede og motivasjon for videre trening med hund

Økt kunnskap om hundetrening

En «verktøykasse» for varierte innlæringsmetoder

En grunnleggende innføring i freestyle og HTM

velkommen på kurs